Tervetuloa tutustumaan Harrin uuteen rakennussarjamallistoon.
Suurin osa rakennussarjoista pohjautuu Harrin Kaiuttimen valmiisiin malleihin.

Laatu valituilla kaiutinelementeillä on korkea ja jotta soveltuvuus olisi optimaalinen on osa kaiutinelementeistä tilauksesta valmistettuja.
Yhtenä tärkeänä lähtökohtana on ollut kuuntelutilan huomioiminen suunnittelussa, jotta saavutettaisiin mahdollisimman luonnollinen toisto. Yksinkertaiset kotelorakenteet ja suodintoteutukset johtavat paremmin onnistuneeseen lopputulokseen.

Osatoimitukseen kuuluu lähes kaikki tarpeellinen: kaiutinelementit, jakosuodinkomponentit, ruuvit, tiivisteet, liitinpaneelit, kaapelit, valmiit pintakäsittelemättömät hiotut MDF-etulevyt, joissa valmiit läpiviennit, upotukset ja suuntainmuodot (sarjat 5, 6, 7 ,8 ja 9). Erikseen voi tilata myös samalla muita oheistarvikkeita. Jakosuodin toimitetaan osina langoituspiirroksineen, koska suotimen kasaaminen kuuluu kaiutinrakenteluun oleellisena osana. Tarvittaessa toki suotimen saa myös valmiina. Koteloitakin on mahdollisuus saada, mutta lähtökohtana on osatoimitukset ja rakentelijalle tekemisen ilo.

Mallistosta löytyy eri koko- ja laatuluokkia. Jokaisesta sarjasta voi tehdä yhtenäisen kaksi- tai monikanavajärjestelmän. Varsinkin etukanavat olisi valittava aina samasta sarjasta. Takakaiuttimiksi kannattaa valita varsinkin seinäsijoitukseen kuitenkin pienempi malli, esimerkiksi jos pääkaiutin on sarjaa 2, voi takakaiutin olla sarjaa 1. Näin saadaan avarampi äänikuva. Malleja voi vielä hieman muokata omiin tarpeisiin sopivammiksi, mutta siitä kuitenkin kannattaa neuvotella erikseen.

Sarjat 1 sekä 1.1 ja 2 ovat edullisimpia ja sopivat hyvin myös aloittelijoille. Näissä malleissa ei ole tingitty bassokeskiäänisten laadussa. Sarjoihin on valittu edullisemman hintaluokan diskantti, klassikko jolla on erinomainen hinta-laatusuhde. Toimitukseen ei kuulu etulevyä. Elementtejä ei ole välttämätöntä upottaa.

Sarjat 4, 5, 6, 7, 8 ja 9 ovat tarkoitettu korkeaa laatua tavoitteleville alan harrastajille.

Sarja 4 soveltuu moneen tarpeeseen ja kuuluu ehkä suosituimpaan kokoluokkaan. Sarjaan ei sisälly erillistä etulevyä, siksi kotelon materiaalivalinnat eivät vaikeuta toteutusta jos halutaan käyttää esimerkiksi kokonaan massiivipuuta. Laadukas kaksitiekaiutin muuntuu eri kotelovaihtoehdoilla yhtenäiseksi monikanavajärjestelmiin sekä sopivaksi monenlaisiin tiloihin.

Sarja 5 on parhaimmillaan, kun kuunteluetäisyys on suhteellisen lyhyt ja halutaan pieni (Sarja 5 S2) korkealaatuinen kaiutin.
Sarja 6 on samantyylinen sarja kuin edellinen, mutta sarjan 4 1/2" Excel-sarjan elementti on käsityönä tehty ja sen laatu on korkea. Sarja 5:een verrattuna Sarja 6 sopii hieman paremmin refleksiviritykseen (Sarja 6 R4 tai pilari ). Äänikuva sarjoissa 5 ja 6 on avara ja usein sopiva subwoofer rakennetaan bassopään tueksi.

Sarjat 7 ja 8 soveltuvat versiosta riippuen pienempään tai suurempaan tilaan. Suuntaavuuden kasvaessa myös äänikuva tarkentuu, joskin paras kuuntelualue myös hieman kaventuu. Jos kuuntelutila on suuri tai pääkaiuttimesta halutaan koko äänialue mahdollisimman yhtenäisesti bassopää mukaanluettuna, on Sarja 8 S35 sopivin valinta.

Sarja 9 on haastetta haluavalle jo kokemusta omaavalle rakentajalle. Järeä, mutta silti siro laatukaiutin, joka huomioi myös poikkeuksellisen tinkimättömästi monikanavajärjestelmät.

Subwoofer malleista Sub 146 sopii pienemmille malleille ja L21/2 tukee myös järeämpien kaiutinmallien bassopäätä. Molemmissa malleissa on useita innovatiivisia ja valtavirrasta poikkeavia bassotoistoa parantavia yksityiskohtia. Refleksiviritteiset kotiteatterisubwoofer-toteukset mitoitetaan tapauskohtaisesti.

Yhteydenotto sähköpostitse tai puhelimitse on suotavaa, näin voidaan yhdessä miettiä mikä sarja olisi paras valinta. Akustiikan ja tilan vaikutuksen kartoittaminen yhdessä on myös tärkeää.

Palautesivulta löytyy rakennussarjoihinkin liittyviä palautteita. Puhelinneuvonta rakentelun yhteydessä tuleviin ongelmiin kuuluu aina Harrin palveluun.

Tilauksen yhteydessä toimitetaan myös mallia koskevat ohjeet ja jakosuodinpiirrokset. Toimitus bussi- tai postiennakolla, kahden viikon palautusoikeus.

Antoisia hetkiä kaiutinrakentelun parissa.

Harri Isoniemi / Harrin Kaiutin

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser