Jani Riihimäki

G18-W pilari refleksi

Tässä pieni kertomus omakohtaisesta kokemuksesta rakentaa hyvät kaiuttimet.

Idean Harrin sarjaan sain tutulta, joka on puuhannut enemmänkin kaiuttimien parissa. Näin ollen soitin Harrille ja keskustelimme, että minkälaiset kaiuttimet haluaisin.

Harrilta sai todella hyvää ja yksityiskohtaista tietoa siitä, miltä mikin kaiutin kuulostaisi ja miten ne toimivat. Toisaalta ei ihmekään, kun hän on ne itse suunnitellut ja tehnyt niitä jo pitkään.

Minä itse päädyin G18-W rakennussarjaan.

Hieman jännitti ryhtyä rakentelemaan suhteellisen arvokkaita kaiuttimia itse. Tässäkin tilanteessa jouduin kääntymään Harrin puoleen, kysyin ohjeita, ja niitä tuli.

Jakosuotimen kolvailu oli minulle vaikeaa, joten pyysin Harria tekemään sen. Hän teki suotimen, pienillä muutoksilla, tilaani sopivaksi. Lähetys tuli nopeasti perille ja siinä oli kaikki tarvittavat ruuvit, vanut, tiivisteet yms.

MDF -levyt sahautin mittoihin ammattilaisella, kenellä oli hyvä ja tarkka sirkkeli. Sahaus maksoi tavaroineen muistaakseni 80€, joten en viitsinyt tuossa kohtaa säästää.

Seuraavaksi jyrsin levyihin reiät ja upotukset elementeille ja muille. Jyrsiminen oli oikeastaan todella helppoa! Kiinnitin ensin jyrsimen vanerin palaan kiinni ja painoin terän läpi. Sitten otin irti jyrsimen vanerista ja vanerinpala toimi "harppina".

Vanerinpalaan piirsin jyrsimen ääriviivat ja suoran viivan. Viivaan kiinnitin ruuvin ja tarkistin, että vanerilevy pyöri piirretyssä kohdassa (tuleva elementin upotus).

Eli ensin upotus ja sitten elementin reikä.

Kun kaikki osat oli työstetty, niin alkoi liimaus.

Osan sisärakenteesta liimasin kasaan ennen runkoa. Läpiviennit johdoille tein myös tässä vaiheessa. Liimausta helpotti, kun piirsin levyihin mihin mikäkin osa tulee.

Liima joka väliin ja puristukseen. Tämän jälkeen vedin johdotukset ja tiivistin reiät kuumaliimalla. Lopuksi etulevyn liimaus.

Kun kotelot oli kuivuneet hyvin, hioin ylimääräiset liimat ja muut pykällykset pois sekä maalasin pohjamaalilla. Maalauksen tein tavallisella spray maalilla. 3 - 4 plo pohja. Sitten tein pintamaalauksen ja elementtien kiinnityksen. Valmis!

Vihdoin pääsin kuulemaan miltä kaiuttimat kuulostaa. Ja hyvältähän ne kuulostivat, iso, avoin, täyteläinen ja ryhdikäs ääni, yksi parhaista mitä olen kuullut ja onhan ne omatekemät.

Suosittelen kaikille Harrin kaiuttimia. Hän ei ainakaan jätä asiakastaan ikinä pulaan ja hänen tuotteet on laadukkaita!

Jani Riihimäki

Muita artikkeleita tässä kategoriassa:

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser