Jukka Linna

M13 pilari refleksi

M13 pilari refleksi

Kuuntelupuolelle meinaa mennä, vaikka muutakin pitäisi tehdä...

Ensikokemukset kaiuttimista ja CD-soittimesta ovat mielenkiintoisia. Täytyy sanoa, että nyanssit avautuvat aivan uudella tavalla ja myös äänitteiden erot on kuultavissa ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Totta kai piti testata CD- ja DVD soittimien eroja samalla äänitteellä. Lapsetkin havaitsivat esimerkiksi sen, että saksankielen s suhahtaa eri tavalla.

Kaiutinten ominaisuudet tuntuvat myös sopivan mukavasti olohuoneeni akustiikkaan.

Samanlaista ilmavuutta ja erottelevuutta kuin sinun kuuntelupaikallasi en onnistunut luomaan, mutta se johtuu varmasti pitkälle siitä, että laitteistoni ei pysty sellaisia efektejä tuottamaan edes samoista äänitteistä.

Äänentoiston tasapaino on nyt aivan eri tasolla kuin aikaisemmin. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyi subbarin ja kaiuttimien yhteensovitukseen. Tungin ohjeesi mukaan refleksiputkeen villaa ja aloin kuunnella. Ihmetys oli suuri, kun bassokaiutin ei enää paikannu käytännössä lainkaan!

Aikaisemmin bassoa ei saanut säädettyä tasapainoiseksi oikein mitenkään. Musiikilla tuntui, että subbarin voimakkuutta oli nostettava, jotta alaäänet kuuluvat, mutta samalla bassoäänet alkoivat häiritsevästi paikantua vasemmalle, kun subbari on vasemman kaiuttimen vieressä. Toisaalta musiikille sopivilla säädöillä puhe alkoi kumista häiritsevästi.

 M13 kaiuttimien kanssa bassokaiutin ei paikannu nyt lainkaan, vaikka nostin hieman jakotaajuutta. Ja tason sääteleminen ei vaikuta paikantumiseen juurikaan, eikä puhe kumise.

Hiljaisella kuunnellessa sävyt ovat todella kauniita, suuremmalla volyymilla kaiuttimen pienuus alkaa ehkä hieman haitata ohuehkona sointina, koska tila on kohtuullisen iso.

Mutta jälleen kerran, M13 pilarit toimii huomattavasti parempi tässäkin suhteessa kuin aikaisemmat kaiuttimet.

Lisäksi nyt kaiuttimien ääni tuntuu täyttävän tilan tasapainoisemmin. Keittiössäkin pystyy kuuntelemaan uutisia ilman, että kamat on käännetty kaakkoon.

Jukka Linna

Viimeksi muutettu lauantai, 03 maaliskuu 2018 16:54

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Harri Isoniemi

Muita artikkeleita tässä kategoriassa:

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser