Sub 146

 

Sub 146 etu

Subwoofer joka soveltuu parhaiten pieneen tai keskisuureen huoneeseen.

Yhteensopiva pienille kaiuttimille kun halutaan bassotoiston ulottuvuutta lisätä luontevasti ilman korostusta.

Harrin Kaiuttimen mallistossa suositeltavin Sarjoille 1 S2, 2 S9, 5 S2 ja 7 S10.Jos tarkoituksena on rakentaa Sub 146 pariksi jollekin sarjalle Harrin mallistosta, suositellaan mieluiten suljettua pääkaiutintyyppiä refleksiviritteisen sijaan. Näin bassotoisto integroituu suunnitellusti pääkaiuttimiin.

Sub 146 pilari -mallissa subwoofer-elementti on asennettu kotelon yläosaan, n. 60cm irti lattiasta. Tällä sijoituksella saadaan vähennettyä huoneresonansseja. Myös integroituminen pääkaiuttimeen on edullisempi, kuin jos elementti asennettaisiin kotelon pohjaan lähelle lattiaan. Tämä seikka tulee huomioida varsinkin silloin, kun jakotaatuus pääkaiuttimeen nähden on suhteellisen korkealla.

Ympärisäteilyvyyden vuoksi pilarin voi asentaa seinän läheisyyteen siten, että elementti ja vahvistinyksikkö jää näkymättömiin. Huomioitava kuitenkin, että nurkkasijoitusta vältetään ja Sub 146 jätetään irti seinästä vähintään 10-20cm. Mieluiten 30-40cm. Sijoitetaan kaiutinpuolipäähän huonetta tai sivuseinälle.

Kotelorakenne on suljettu, mutta kaksikammioinen, hallitusti vuotavalla väliseinällä. Koteloperiaate parantaa bassotoiston kontrollia ja dynamiikkaa.

Saatavissa rakennepiirros myös kuution mallisesta versiosta ja järeämmillä vahvistinmoduuleilla.

Vahvistinmodulina Hypex HS-80 automaattisella virrankytkennällä, linja- ja kaiutintasoisella sisäänmenolla ja bassokorjaimella.

Bassoelementti Peerless 850146, jossa 5-kerros laminoitu muovikartio ja säröä pienentävä oikosulkurengas. Iskunpituus ± 9mm.

Kotelopiirros

pdf    Sub 146 Kotelopiirros

Rakenne

Sub 146 taka

Sub 146

Toimintaperiaate: suljettu/resistanssi
Sisätilavuus: 35 litraa

Ainevahvuus: MDF 16mm, vahvistinkoteloon esim. 9-12mm vaneri
Vaimennus: Alempaan koteloon: vaahtomuovia tai mineraalivillaa 300mm korkeuteen asti.
Kaiutinelementti: Peerless 850146
Vahvistinmoduuli: Hypex 80

 Huomioitavaa

Vahvistimen kotelo kasataan liimalla siten, että se tulee pohjalevyn ja alimmaiseen välilevyn väliin. Kotelon pitää olla tiivis. Vahvistimen asennusreiän on hyvä olla valmiina ennen vahvistinkotelon kiinnitystä/liimaamista. Vahvistinkotelon ulkomitat ainevahvuuden mukaan, materiaaliksi käy esim. 9-12mm vaneri. Tuet tehdään 16mm MDF levystä. Tukien pituudet kotelon sisämittojen mukaan. Tiivistepalat laitetaan takalevyn ja vahvistinmoduulin väliin estämään resonointia.

Runkokuva Sub 146

Sub 146 sisä

 

TKK:n mittauksia

Vapaakenttävaste jakotaajuuden minimissä

Vapaakenttävaste jakotaajuuden maksimissa

Vaimenemisvaste 20-200Hz

Hintatiedot

Sähköiset osat 260€ /kpl
(sähköiset osat sisältää: kaiutinelementin, vahvistinmoduulin, ruuvit, tiivisteet, kaapelit, ohjeet ja tarvittaessa myös puhelinneuvontaa)

 

Viimeksi muutettu lauantai, 23 helmikuu 2019 13:14

Uusimmat artikkelit kirjoittajalta Harri Isoniemi

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser