Uncategorised

Harrin Kaiutin, located in central Finland, is Finland´s smallest company producing professional loudspeaker systems.

Mr. Harri Isoniemi makes hi-fi loudspeaker units for homes, ships, official buildings, etc. Finnish audio magazines have given ample praise for the products of Harrin Kaiutin. Harri Isoniemi has been designing and constructing loudspeaker units since the 1980's as a part-time job, and in 1995 he started full time.

"My trump cards are small product series and unique designs according to customer requirements. Years of devotion to my work, and an enthusiasm for loudspeakers quarantee that my custom-made speakers are of the utmost quality", says Mr. Isoniemi.

iso-metso-web

Valitse haluamasi malli pudotusvalikosta.

Tilauslomake, formin sisältö:

Tilaajan tiedot

Nimi: {tilaus___nimi}
Osoite: {tilaus___osoite}
Postinumero: {tilaus___pnumero}
Postitoimipaikka: {tilaus___postitoimipaikka}
Sähköposti: {tilaus___email}
Puhelinnumero: {tilaus___puhelin}

Tilaustiedot


Määrä: {tilaus___maara}
Sarja: {tilaus___sarja}
Mukaan myös refleksiputki / vanu: {tilaus___putki}
Hinta (yht.): {tilaus___hinta}
Valittu toimitustapa: {tilaus___toimituscheck}
Lisätiedot: {tilaus___lisatiedot}


Ohjeita kotelon kasaukseen

Ainevahvuus:

19 - 25 mm MDF.

Liitosmuotoja:

Poratappi, lamello, ruuvit (uppokanta tai ruuvin kannalle syvempi upotus ja puutappi)

Ruuvinreikien poraus:

Jos ruuvin halkaisija on 4 mm, ensin koteloon porataan reikä koko ruuvin syvyydeltä 2,7 - 3 mm konepuuporalla. Sitten vain päällimmäisen levyn läpi porataan 4 mm metalliporalla (kartiokärki). Ruuvien etäisyys 50 - 60 mm, levyn päästä 30 - 40 mm

Kotelon kasaus

Kotelo kannattaa kasata ensin "kylmä harjoitteluna", ilman liimaa ja ruuveja, jotta nähdään sopivatko kaikki osat keskenään ja lisäksi toimenpide nopeuttaa sitten itse kasausta.

Etulevyn reunaan koteloa vasten voi tehdä valeuran esimerkiksi 2 x 2 mm, jolloin saumasta saadaan helposti siisti. Etulevyn reunoihin (ainakin sivut) olisi suotavaa tehdä esim. R 9,5...12,5 mm pyöristys tai viiste.

Etulevy liitetään koteloon viimeiseksi, kun muu kotelo on jo valmiiksi kasattu. Etulevyn tilalla voi käyttää jotain takalevyn kokoista levyä tukena puristusvaiheessa. On varottava ettei kulmista valuva ylimääräinen liima liimaa tukilevyä kiinni, jos tukilevyn kulman leikkaa pois niin vältetään paremmin levyn liimaantuminen.

Liima laitetaan aina koko saumaan liitoksesta riippumatta, elastisia liimoja ei voi suositella kotelon rungon liimauksessa, normaali puuliima on parempi vaihtoehto.

Kaikki kotelon sisäiset tuet liimataan pääsääntöisesti kasausvaiheessa, jos mitoitukset on tehty tarkasti, sisätuennat voi varsinkin MDF tai vanerikotelon kohdalla kiinnittää pelkästään liimaamalla, liimaa tukilevyjen liimaamiseen käytetään normaalin reilummin. Sisätuet voi tehdä 0,2-0,3 mm sisämittoja pienemmiksi jotta mahdollisesti hieman kallellaan oleva tukilevy ei jää kantamaan. Kokopuu kotelon sisätuet vaneria tai samaa puuta.

Elementtien väliin syvyyssuunnassa tuleva tukilista liimataan vasta etulevyn kiinnityksen jälkeen läpivientireiästä, jotta se tulee tukevasti etu- ja takalevyjen väliin.

Kun kotelo on kasattu, voi kasauksen jälkeen vielä pyyhkiä sormella liimaa kotelon liitoksien sisäsaumoihin siellä missä se on mahdollista.

Vinkkejä materiaalivalintoihin ja pintakäsittelyyn:

Etulevy mieluiten maalattuna jos kyseessä valmis MDF -etulevy, koska esim. viilutus on hankalaa mm. valmiin suuntainmuodon vuoksi. Kotelo voi olla MDF -levyä maalattuna tai viilutettuna, kokopuuta tai muuta sopivaa materiaalia. Huomio kokopuun kohdalla kosteuselämisen suunta, vältä ristikkäisiä puun syysuuntia. Jos osatoimituksen mukana on erillinen valmis suuntain tai sitä ei ole, voi kotelo olla kauttaaltaan oman materiaalivalinnan mukainen.

Kotelon rakentamisessa tarvitaan ainakin seuraavia työkaluja/tarvikkeita:

- porakone, poranteriä

- ruuveja/poratappeja tms.

- puuliimaa (esim. Kiilto 66, B3/D3, Erikeeper)

- ruuvimeisseleitä

- puristimia

- levynkappaleita puristuksen avuksi

- maalit, viilut yms. tarvikkeet pintakäsittelyn mukaan

Harrin Kaiutin
040-557 1778

Sykäräisentie 1518
69410 SYKÄRÄINEN

harri.isoniemi@harrinkaiutin.fi
Myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Go to top

www.harrinkaiutin.fi | Copyright Harrin Kaiutin | Sivut toteutti: webser